VVO Kilterinmäki

As. Oy Kilterinhovi

As. Oy Kilterinkartano

As. Oy Kilterinaukio

As. Oy Kilterinpiha

As. Oy Kilterinlinna

Toimistomme suunnitteli VVO:n toimeksiannosta alueelle lähiympäristöohjeen, asemakaavamuutoksen sekä pääkorttelin asuinkerrostalot.

Asemakaavamuutoksen yhteydessä Vantaan kaupungin Myyrmäen kaupunginosan Kilterinmäen toimisto- ja laitosrakennusten korttelialue muutettiin asuinalueeksi ja keskustatoimintojen ja toimitilarakennusten korttelialueeksi. Toimitilarakennusten taakse kallioiselle mäelle rakennettava asuinalue pyrittiin liittämään osaksi Myyrmäen keskustaa.

Tavoitteena oli asuin- ja työympäristö, joka hahmottuisi yksityiskohdissaan vaihtelevana mutta yhtenäisenä kokonaisuutena, jossa kaupunkitilojen, taloryhmien ja rakennuskappaleiden moninaisuus jatkuu julkisivun jäsentelyn, materiaalin, pintarakenteen ja värin tasolla.

Keskeiseen ns. Linnakortteliin suunnittelimme neljän asunto-osakeyhtiön asuinkerrostalokorttelin.

Korttelin länsireunalla sijaitsevat kaarevat rakennukset noudattavat tekemämme lähiympäristöohjeen materiaali- ja värimaailmaa ryhdikkäine punatiilipintoineen. Korttelin rakennukset muodostavat lähes suljetun ja täten hyvin suojatun mutta kuitenkin ilmavan ja valoisan ympäristön. Korttelin sisäpihalla on säästetty olemassa olevaa kallioista mäntymetsää.

Kohde valmistui loppuvuodesta 2011.

Paikkakunta: Vantaa
Aloitusvuosi: 2007
Valmistumisvuosi: 2011
Tilaaja: VVO
Suunnittelijat: Eric Adlercreutz,
Tapani Kajaste,
Mikko Tanneraho