Studio Pasila

Studio Pasila on Suomen ensimmäinen ns. ”black box” -konseptiin perustuva teatteri, jossa näyttämö- ja katsomotilat ovat vapaasti muunneltavissa. Teatterin alkuperäinen suunnittelija on arkkitehti Pentti Piha. 

Peruskorjaushankkeessa uusittiin yleisö- ja henkilökuntatilat. Monikäyttöisten lämpiöiden toiminnallisuutta parannettiin mm. kaksinkertaistamalla wc-tilojen lukumäärä ja uusimalla aulan yleisöporras. Valaistus- ja av-järjestelmät sekä vaatesäilytys-, lipunmyynti- ja tarjoilupisteet kiintokalusteineen uusitiin kokonaisuudessaan. Näyttämön ja katsomon lattiarakenteiden/-pintojen uusiminen sisältyy suunnitelmiin, mutta toteutetaan erillisenä hankkeena. Pääsisäänkäynnin vastaiselle taustaseinälle asennettiin uusi kuvapinta, joka toimii sisustuselementtinä ja viestii teatterin toiminnasta satunnaisille ohikulkijoille. 

Paikkakunta: Helsinki
Aloitusvuosi: 2012
Tilaaja: Helsingin kaupungin Tilakeskus
Suunnittelijat: Jyrki Iso-Aho,
Teemu Taskinen,
Annika Väisänen