Roihuvuoren kirjasto ja Porolahden hammashoitola

Roihuvuoren kirjasto ja Porolahden hammashoitola on alunperin arkkitehti Claus Tandefeltin suunnittelema. Rakennus muodostaa yhtenäisen korttelikokonaisuuden yhdessä Porolahden peruskoulun kanssa ja kuuluu Helsingin kaupunginmuseon ja kaupunkisuunnitteluviraston määrittämään suojelu-luokkaan 1+. 

Peruskorjaushankkeessa hammashoitolan ja kellarin tilajako sekä toiminnalliset järjestelyt uusittiin perusteellisesti. Kirjastotilat kunnostettiin ja kiintokalusteet entisöitiin. Porrastettuun lainaussaliin toteutettiin monikäyttöisyyttä tehostavat uudet av-järjestelmät. Rakennusrungon ulkopuolelle lisättiin uusi poistumistieporras ja esteettömyys- ja huoltotarpeita palveleva uusi hissitorni. Rakennuksen lvias-tekniikka uusittiin kauttaaltaan ja hammashoitolan tiloihin lisättiin jäähdytysjärjestelmä. Energiatehokkuutta kehitettiin teknisillä järjestelmillä sekä parantamalla ja lisäämällä yläpohjaeristystä.

Suunnitteluratkaisut kehitettiin yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Suunnittelutoimeksiantoon sisältyi kirjaston sisustussuunnittelu.

Sijainti: Helsinki
Tilaaja: Kiinteistövirasto Tilakeskus
Suunnittelijat: Jyrki Iso-Aho
Teemu Taskinen