HUS-Asunnot Bahamankatu 3

Kaupunginhallitus on varannut erityisasumiseen Jätkäsaaren korttelin 20071 HOASille, HUSille ja AYYlle. Korttelin yhteinen rakennusoikeus on 16 800 k-m2, joka Kaupunginhallituksen varauksen mukaisesti jaetaan tasan kolmelle tontille.

Korttelin keskellä on suojainen piha-alue, joka tonttirajoin on osoitettu kullekin kiinteistölle, mutta toteutetaan yhtenäisen suunnitelman mukaan ilman raja-aitoja. Leikki- ja oleskelutilat tulevat yhteiskäyttöön. Korttelin lävistää pelastustie. HUSin tontti sijoittuu Bahamankadun ja Bahamankujan varteen. Korttelin yhteinen 29 paikkainen pysäköintilaitos on sijoitettu Bahamankujan puoleiseen rakennusmassaan HUS:in tontille. Pysäköintilaitoksesta johtuen esteetön käynti rakennukseen kadulta ja pääporrashuone sijoittuvat Bahamankadulle, massojen nivelkohtaan. Porrashuoneesta on esteetön yhteys myös pihalle.

Asemakaavan edellyttämät matalammat osat ja sisäänvedot mahdollistavat valoisat porrashuoneet ja käytävät, joihin liittyy esteettömät yhteiskäyttöiset terassit kerroksissa 5, 6 ja 7.
HUS:in asunnot ovat työsuhdeasuntoja; yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen pieni runkosyvyys tuottaa valoisia, toimivia ja tehokkaita asuntoplaaneja. Kaikissa asuinhuoneissa on ranskalainen parveke.

Paikkakunta: Helsinki
Sijainti: Bahamankatu 3
Aloitusvuosi: 2015
Tilaaja: HUS Kiinteistöt Oy
Suunnittelijat: Jyrki Iso-Aho, Tapani Lehtinen, Matti Heikkinen, Ville Kuhmonen